Schaatskunsten
Schaatskunsten
Activiteit | Markt

Laat je schaatskunsten zien op de schaatsbaan in Eindhoven. Ook voor de minder geoefende schaatser zijn er hulpmiddelen om je op het gladde ijs te begeven. De ijsbaan is elke dag van 11:00-23:00u geopend voor jong en oud. 

Meer info

Nieuwjaarsfeestjes
Nieuwjaarsfeestjes
Feest | Eindhoven

Voor iedereen die nog op zoek is naar een locatie voor knallend uiteinde in Eindhoven: Op pagina 4 in de Uit in Eindhoven krant van januari staan de Fijne Feestjes voor je op een rij. Natuurlijk kun je ook terecht in de agenda op deze website.

Uit in Eindhoven

Bekijk jouw schaatsbaan foto
Bekijk jouw schaatsbaan foto
Activiteit | Markt

Heb jij bij de photobooth op de schaatsbaan een foto van jezelf gemaakt? Check in de fotoalbums op Facebook Facebook.com/Eindhoven of jij ertussen staat.

Hollende Kerstmannen
Hollende Kerstmannen
Activiteit | Centrum

Trek je hardloopschoenen en beste kerstpak aan en schrijf je in voor de Santa Run Eindhoven op 18 december. Sluit je hardloopjaar in stijl af met deze feestelijke run door het centrum van Eindhoven samen met 125 kerstmannen en kerstvrouwen. 

Open Eindhovense Curlingkampioenschappen
Open Eindhovense Curlingkampioenschappen
Activiteit | Markt

In verband met de Open Eindhovense Curlingkampioenschappen is de schaatsbaan op 16 december vanaf 19:30u gesloten voor vrij schaatsen.

Meer info

Spectaculaire opening schaatsbaan
Spectaculaire opening schaatsbaan
Show | Markt

Vrijdag om 19:00 wordt de schaatsbaan op de Markt officieel geopend door wethoudster Bianca van Kaathoven, daarna volgt er een spectaculaire act van de Sneeuwkoningin. Een sprookjesachtige winteract voor jong en oud. Betoverend en vol verrassingen.

Eindhoven Cares for kerst
Eindhoven Cares for kerst
Goede doel | Verzorgingstehuizen

Eindhoven Cares for kerst organiseert activiteiten om ouderen in de kerststemming te brengen. Hulp van vrijwilligers is bijzonder welkom. Meld je aan, want samen maken we er Fijne Feestdagen van.

Meer info

De e-waste kerstboom
De e-waste kerstboom
Opvallend | TU/e

Deze bijzondere kerstboom, volledig gemaakt van printplaten, staat in het Twinning Centre op de TU/e campus. MyHomeServices, Sims Recycling Solutions, IT2Recycle en de E-waste race vragen hiermee aandacht voor het e-waste probleem en willen mensen bewust maken van de waarde van 'afval' van elektrische apparaten. 

Meer info

Verwelkom de Sint en zijn Pieten
Verwelkom de Sint en zijn Pieten
Activiteit | Centrum

De Sint komt weer naar Eindhoven. Dit jaar meert hij met de pakjesboot en zijn pieten aan op de Kanaaldijk-Noord om er daar een groot feest van te maken. Tijdens een uitgebreid programma kunnen alle kinderen de Sint welkom heten en feest vieren.

De Bijenkorf straalt
De Bijenkorf straalt
Activiteit | Centrum

Om 19:00 uur start het lichtspektakel Turn on the Lights, een van de highlights van het warenhuis de Bijenkorf. Burgemeester Van Gijzel verzorgt de opening en luidt daarmee het feestseizoen in. Na het optreden van het Franse theatergezelschap Transe Express, wordt de feestverlichting ontstoken. 

Pieten Parade
Pieten Parade
Activiteit | Centrum

Op 29 november zijn er meer dan 80 zwarte pieten in het centrum van Eindhoven. Met het beste Zwarte Pieten Orkest, kindercircus Sim Sala Bim, de pakjeskoets van de Bijenkorf en de trein van Machinistpiet trekken zij door de binnenstad. Kom ook en feest mee met de zwarte pieten. 

Naaiatelier van de Sint
Naaiatelier van de Sint
Activiteit | Centrum

Kom naar het 'Naaiatelier van de Sint'  en help de kleermakerspieten  met allerlei klusjes zoals het naaien van feestpakken, zakken voor de cadeaus, strikken en linten. Laat jouw mooiste kleermakerskunsten zien en win misschien de GOUDEN PIETENMUTS! 

Zing alle kerstliedjes mee
Zing alle kerstliedjes mee
Activiteit | Wim van Doorne Muziekkiosk

Warm je stembanden maar vast op voor de Xmas Sing-Along. Een winterse avond met alle kerstliefdjes uit heden en verleden. Een avond voor jong en oud, helemaal in kerstsfeer. 

Feestend het nieuwe jaar in!
Feestend het nieuwe jaar in!
Activiteit | Centrum

Wil jij ook feestend het nieuwe jaar in? In Eindhoven is genoeg keuze en er is altijd wel een feestje dat bij jou past. De beste DJ's en artiesten staan op verschillende locaties in Eindhoven om met jou het nieuwe jaar in te luiden. Check ons programma om te kijken of hét feestje voor jou er tussen staat.

Een hoop te doen in december!
Een hoop te doen in december!
Activiteit | Eindhoven

In de Uitkrant staan alle FFF activiteiten. Ze zijn de herkennen aan het FFF-icoontje. Natuurlijk ook een hoop niet-feestdagen activiteiten in december. (Let op, bij enkele activiteiten staan de dagen  verkeerd, maar de data kloppen wel.) Bekijk hier de digitale Uitkrant.

De Fijne Feestdagen komen er weer aan
15 | 11 | 2014 t/m 04 | 01 | 2015
De Fijne Feestdagen komen er weer aan
Activiteit | Centrum

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en de sfeerverlichting wordt uit de kast gehaald. Ofwel: Fijne Feestdagen Festival komt eraan. Houdt deze website in de gaten als je op de hoogte wil blijven van alle activiteiten rondom de feestdagen!

 

 

 Fijne Feestdagen Festival


 

Een Fijn Festival voor de Feestdagen

Eindhoven brengt dit jaar weer Fijne Feestdagen Festival (FFF). Van 15 november 2014 t/m 4 januari 2015 staat Eindhoven in het teken van een nostalgisch gezellige winterperiode met prikkelende activiteiten. Fijne Feestdagen Festival is knus, vurig, behagend, open, creatief, een tikkeltje vreemd, uitdagend en vooral van ons allemaal. FFF is een beleving waar iedere Eindhovenaar een steentje aan kan bijdragen. Zo maken we er samen een Fijn Festival van voor de Feestdagen.

 

 

Must see & do

De intocht van de Sint is het startschot van een Fijne Feestdagen periode die duurt tot het einde van de Kerstvakantie. Van sfeervol winkelen en schaatsen op de Markt tot gezellige kerstmarkten op diverse locaties. Zing mee met de XMAS Sing-Along en Show us your talent!

Kijk op www.fijnefeestdagenfestival.nl wat je niet wilt missen tijdens jouw Fijne Feestdagen.

 

 

Hier moet je bij zijn


 

Schaatskunsten 

Of je nu wilt oefenen voor Sterren Dansen op het IJs, het WK schaatsen of gewoon zin hebt in een gezellig dagje uit. Ongeacht het weer, vorst of dooi, van 12 december tot en met 4 januari is de ijsbaan op de Markt geopend. Natuurlijk zijn er voor de beginnende schaatsers speciale bobbies aanwezig die ook jou een leuke dag schaatsen bezorgen. In het ijsbaan café kun je na een middag heerlijk schaatsen opwarmen aan een een lekker mok warme choco. 

Knusse kerstmarkten

• Heppie Kerstmarkt - Hotel & Restaurant Parkzicht - 13 december
De Heppie Kerstmarkt is bezaaid met kraampjes met o.a. sieraden, wijn, olijfolie, koffie, sjaals, Spaanse hammen. Ook staat er een grote smoker die iedereen voorziet van heerlijke gerookte worst met zuurkool, warme chocomel, glühwein en meer. Voor de kinderen is er een speciale speelhoek aanwezig.
De Heppie Kerstmarkt wordt georganiseerd voor Stichting Heppie. Zij organiseren vakantieweken en weekenden in het Heppie hotel voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet op vakantie kunnen. Tijdens de kerstmarkt wordt geld ingezameld middels een sponsorloterij. Er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een bezoek aan de kapper, luxe uit eten in Eindhoven en goede wijnen.

• Kerstmarkt Wasvenboerderij - 13 december
Volop kerstsfeer bij de Wasvenboerderij aan de Celebeslaan. Er is voor iedereen wat wils: buiten wordt een kerstmarkt gehouden met live muziek, in de Schop is een levensgrote kerstgroep te zien en in de kas kunnen de kinderen knutselen. 't Oude Raadhuis en Bakkerij Tussen de Molens zorgen voor hapjes, drankjes, vers brood en er worden oliebollen gebakken. Het programma duurt van 13:00 tot 17:30 uur.

• Kerstmarkt Trudoplein - 13 & 14 december
Wandel het romantische theaterachtige geheel binnen op de leukste kerstmarkt van Eindhoven. Een kerstmarkt met een grote diversiteit aan chalets waar je nog leuke kerstcadeautjes kan kopen. Ook is er kinderpleintje en een echte Kerstman in een kersthuis waar je even een praatje kan maken en een kleinigheidje krijgt. Een muziekprogramma met koren en artiesten en een spectaculair dansoptreden. Voor het Bourgondische geheel is er een grote diversiteit aan winterse lekkernijen, heerlijke glühwein, warme chocomel en vele andere versnaperingen. Kom het beleven en laat je betoveren.

• Kerstmarkt Kastelenplein - 13 & 14 december
In winkelcentrum Kastelenplein is er dit weekend een grote overdekte kerstmarkt gehouden, inlcusief kerstbomenverkoop. Kraampjes gevuld met allerlei kerstartikelen en heerlijke versnaperingen zijn te vinden op deze kerstmarkt. Ook de winkels zijn geopend.

• WestSide Store Kerstmarkt - Edisonstraat Woensel - 14 december
Zondag 14 december zijn de nieuwe WestSide Stores in de Edisonstraat in Eindhoven geopend voor iedereen die op zoek is naar een origineel kerstcadeau. Van 14.00 tot 20.00 uur kun je er terecht om iets moois, leuks of bijzonders aan te schaffen. Winkeliers hebben de winkels open en daarnaast zijn er kraampjes waar nog meer moois en lekkers zal zijn uitgestald. Ook kun je er de inwendige mens komen versterken met heerlijke hapjes en drankjes en genieten van feestelijke muziek. De Kerstman is uiteraard ook van de partij voor alle kinderen. Kom dus naar Woensel-West voor een gezellig middagje kerstshoppen en laat je verrassen.

• Kerstmarkt in Acht - 14 december
Het plein rondom de kiosk in Acht staat van 13:00 tot 18:00 uur in het teken van een winterse markt. Je kijkt je ogen uit bij de kraampjes met diverse artikelen. Ook komen de Achtse drumfanfare langs voor een kerstbomenverkoop en stookt scouting Dr. Albert Schweitzer een kampvuur. Kinderen kunnen zich uitleven op de schaatsbaan.

• Wilhelminaplein Winterplein - 21 december
Kerstmarkt vol kraampjes met cadeautjes, hapjes en drankjes, stemmige muziek, gezellige vuurkorven en genoeg warms voor een echt kerstgevoel. Ook zijn er workshops taartdecoreren en kandelaars maken voor de kinderen.

Fakkeltocht voor vrede

De Fakkeltocht Eindhoven is voor veel mensen een vertrouwd onderdeel geworden tijdens de feestdagen. Hij werd voor het eerst in 1992 gehouden toen in Europa op verschillende plaatsen aanslagen op migranten werden gepleegd. Sindsdien wordt elk jaar op Kerstavond, 24 december, een fakkeltocht gehouden voor vrede, vrijheid en verdraagzaamheid. Voor € 2,00 kun je fakkelmunten kopen die je op Kerstavond vanaf 18:00 uur kunt inleveren bij de Fatihmoskee voor fakkels. Op de dag zelf zijn de munten € 2,50. Loop jij ook mee?

Feestend het nieuwe jaar in

Heb jij zin in een feesje tijdens Oud & Nieuw? Kijk hier voor een overzicht van de feestjes in Eindhoven.

Ensuite - "Deep Till Dawn" - De Oude Rechtbank
Met optredens van Gabriel Ananda, Ferreck Dawn, STVN & Bace, Ice Sans Merci, Marc Creemers, Lemon Aid, Merdeka, Elroy Cyrano, Daniel Dune, Pieter Leepelaars, Trashcan en veel meer.

Oud & Nieuw Festival - Effenaar
Dit jaar nog vettere thema's, nog fijnere acts en drie zalen waarin 2015 van start gaat. In de grote zaal is het net als voorgaande jaren Superstijl dat de nieuwjaarsklok slaat, de kleine zaal wordt omgetoverd tot Hillbilly Hooischuur waar het drankje 'moonshine' wordt geschonken en het café is opeens een vet broeierig subtropisch zwemparadijs met de vochtige naam 't Natje.

R&B Sunday - New Year's Eve - Philips Stadion
R&B Sunday gaat met jullie, na 4 geslaagde clubavonden, met jullie het nieuwe jaar inluiden.

Nouveau Rave - Klokgebouw Strijp S
Knallend het nieuwe jaar in met Mr. Polska & friends. Samen met Mr. Polska en zijn Nouveau Riche familie, zijn muzikale vrienden en duizenden bezoekers knallend het nieuwe jaar in gaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Met o.a. Vato Gonzalez, Billy The Kit, Psyko Punkz, La Fuente en Jebroer.

M2 Welcomes 2015 - M2
M2 will be welcoming 2015 with the best of our resident house DJs. Music from dance and house till club and progressive electro. Entree for free.

Gold & New - The Hub
Een Biki-Classy New Year's Eve party. In samenwerking met de Hoogste Tijd worden twee area’s ingericht om 2015 stijlvol ​in ​te kunnen feesten. Vanaf klokslag 00.00​u​ gooien ze de goeie ​knallers ​erin. Dat het een goud feestje gaat worden​,​ staat natuurlijk al vast.​

Oud en Nieuw vier je Thuys - Café Thuys
Pianisten van Crazy Piano’s bezorgen je een geweldige oudejaarsavond vol top live entertainment met piano, drums en zang. Deze swingende, feestende en uitdagende muzikanten weten hoe ze een feestje moeten bouwen! De prijs is inclusief hapjes, welkomstdrankje en bubbels om 00:00 uur.

FIFTHEASE - FIFTH NRE
Herleef oude tijden bij FIFTH|NRE. Op oudejaarsavond gaan ze even terug naar de jaren 50. Terug naar de tijd van Rock & Roll, petticoats, hairspray, ronkende motoren, vetkuiven en dansen totdat je erbij neervalt. Hiervoor halen ze Liptease And The Backstreet Crackbangers naar FIFTH|NRE. De drie zoetgevooisde zangeressen in pin-upstijl en hun gevetkuifde live band steken de muziek van tegenwoordig in dat oude lievelingsjasje om roemruchte tijden te doen herleven.

schaatsbaan


 

Schaatsbaan

Vanaf 12 december 2013 tot en met 4 januari 2014 is de schaatsbaan op de Markt in Eindhoven geopend. Of je nu wilt oefenen voor Sterren Dansen op het IJs, het WK schaatsen of gewoon zin hebt in een gezellig dagje uit. Ongeacht het weer, vorst of dooi. Haal je schaatsen uit het vet of huur ze bij de baan. Voor de minder geoefende schaatsers zijn er speciale bobbies. Na het schaatsen of tijdens het aanmoedigen, is het goed toeven in het IJsbaan Café.

De baan wordt vrijdag 12 december om 19:00 officieel geopend door wethoudster Bianca van Kaathoven. Daarna volgt er een spectaculair optreden van de Sneeuwkoningin. Een sprookjesachtige winteract voor jong en oud. Betoverend en vol verrassingen.

 Openingstijden

De ijsbaan is iedere dag open van 11:00u - 23:00u.

Uitzonderingen zijn:
16 december open tot 19:30 i.v.m. curlingavond
21 december van 16:00-17:00u gesloten  i.v.m. Kids on Ice
24 dec: open tot 18:00u i.v.m. Kerstavond
31 dec: open tot 18:00u i.v.m. Oudjaarsavond

1e en 2e Kerstdag is de ijsbaan gewoon open.

Entree - € 5,00
(Het huren van schaatsen is gratis)

 

Ook een fijn idee voor het festival?


 

Spontane, lokale ideeën

Fijne Feestdagen Festival is een groeiend evenement. Eindhoven365 verzorgt de basis met een marketingconcept en organisatorische ondersteuning. De rest is open voor spontane, lokale ideeën, producten en evenementen. Dat moet ieder jaar een stukje gaan groeien. Hierdoor wordt het een beleving voor en door Eindhoven die past bij het feestdagengevoel.

De speciale FFF Toolkit met daarin het logo, icoon, flyer en sfeerbeelden kunt u opvragen via het contactformulier.

(N.B. Er worden geen standplaatsen verhuurd.)

Doe mee

Stuur een email met uw idee naar info@eindhoven365.nl
Past het initiatief binnen het concept en de programmering, dan nemen wij contact met u op.

Intocht Sinterklaas
15 | 11 | 2014
Intocht Sinterklaas
Activiteit | Kanaal

15 november komt Sinterklaas naar Eindhoven. Dit jaar meert hij aan op de Kanaaldijk-Noord om er daar een groot feest van te maken.

 

 

 

Meer info

Sint en Piet op de FeelGood Market
16 | 11 | 2014
Sint en Piet op de FeelGood Market
Markt | Strijp-S

Extra knusse herfsteditie met een fijn vuurtje, gluhwein en warme chocolademelk. Lekker rondstruinen, mooie spulletjes kopen, je laten inspireren door de kramen vol kleurige, handgemaakte, creatieve, duurzame en exclusieve producten.

Meer info

Turn on the Lights
20 | 11 | 2014
Turn on the Lights
Show | 18 Septemberplein

Om 19:00 uur start het lichtspektakel van warenhuis de Bijenkorf. Burgemeester Van Gijzel verzorgt eerst de opening en na het optreden van het Franse theatergezelschap Transe Express, wordt de feestverlichting ontstoken.

Meer info

Intocht Sinterklaas Meerhoven
21 | 11 | 2014
Intocht Sinterklaas Meerhoven
Activiteit | Meerhoven

Sinterklaas vaart met zijn hele pietengevolg via het Beatrixkanaal naar Meerhoven. Ter hoogte van het Zandkasteel en de fietsersbrug meert hij af. Vanaf daar gaat Sinterklaas per paard naar Winkelcentrum Meerhoven.

Meer info

Pieten bakken ze bruin
22 | 11 | 2014
Pieten bakken ze bruin
Activiteit | Wasven

Een gezellige Zwarte Pieten smul- doemiddag met danspieten, jongleerpieten, voorleespieten, verpakpieten en bakpieten! Voor alle kinderen van 4 tot 8 jaar én hun (groot)ouders.

Meer info en entree

Pietenweekend
22 | 11 | 2014 t/m 23 | 11 | 2014
Pietenweekend
Activiteit | Admirant Shopping

Kom naar het Pietenweekend in Admirant! Een heel weekend vol met leuke activiteiten en heel veel pieten. Kom naar de Smoesjes show op 23 november, ga kleuren met de pieten, help met pepernoten bakken en ga op de foto met de pieten. 

Sinterklaashuis
22 | 11 | 2014 t/m 03 | 12 | 2014
Sinterklaashuis
Activiteit | Heuvel

In het ‘Naaiatelier van de Sint’ mogen kinderen de kleermakerspieten helpen met allerlei klusjes. Iedereen krijgt een Sint of Piet die wordt beplakt met mooie stoffen, kant, fluweel, zijde, lintjes en glimmende knopen. Maak kans op de Gouden Pietenmuts!

Meer info en openingsdagen

Grote Zwarte Pietenparade
29 | 11 | 2014
Grote Zwarte Pietenparade
Activiteit | Centrum

Een groots opgezette stoet met een 80-tal Pieten met de beste Pietenkapel van Nederland begeleid door Acrobaatpieten van het kindercircus Sim Sala Bim. Een trein waarin de kinderen gratis kunnen meerijden met de Machinistpiet. Van 12:00 tot 17:00.

 

Meer info

 

'SAINT'
04 | 12 | 2014
'SAINT'
Muziek | Café Altstadt

Tijdens 'SAINT' - de nacht van Sinterklaas, draaien DJ's de hele avond alternatieve dancemuziek. Bij binnenkomst krijgt de bezoeker een lot dat goed is voor een cadeautje later op de avond.

Meer info

Oudejaars 2014
06 | 12 | 2014
Oudejaars 2014
Cabaret | Parktheater

“Uniek. Verbluffend. Goudomrand. Liefdevol. Onwaarschijnlijk. Afgeluisterd. Bizar. Prachtig. Vreselijk. En hilarisch.” Dolf Jansen - razendsnelle cabaretier, verhalenverteller en topimprovisator

meer info

Oudejaars 2014
06 | 12 | 2014
Oudejaars 2014
Cabaret | Parktheater

Guido Weijers trekt ook dit seizoen vol energie het jaar binnenstebuiten en relativeert met scherpe blik 2014. Onweerstaanbare hilariteit, confronterende humor en intelligente doordenkertjes.

meer info

Kerstmarkt bij Het Goed
06 | 12 | 2014
Kerstmarkt bij Het Goed
Markt | Het Goed

Op 6 december zal er tal van tweedehandse kerstspullen in de winkels van Het Goed te vinden zijn. Uiteraard met gratis koffie en thee en wat lekkers.

Meer info

Kerstbomen bij de scouting
06 | 12 | 2014 t/m 07 | 12 | 2014
Kerstbomen bij de scouting
Activiteit | Scouting Angelo Roncalli

Bent u op zoek naar een mooie kerstboom? Ook dit jaar verkoopt Scouting Angelo Roncalli weer blauwe en groene sparren in allerlei afmetingen. 

Meer info

Opening schaatsbaan
12 | 12 | 2014
Opening schaatsbaan
Show | Markt

Schaatsen kan van 12 december 2014 t/m 4 januari 2015 op de Markt. De baan wordt om 19:00 officieel geopend door wethoudster Bianca van Kaathoven, daarna volgt er een spectaculaire act van de Sneeuwkoningin. Een sprookjesachtige winteract voor jong en oud. Betoverend en vol verrassingen.

Schaatsbaan Markt
12 | 12 | 2014 t/m 04 | 01 | 2015
Schaatsbaan Markt
Activiteit | Markt

Of je nu wilt oefenen voor Sterren Dansen op het IJs, het WK schaatsen of gewoon zin hebt in een gezellig dagje uit. Kom schaatsen op de Markt. Haal je schaatsen uit het vet of leen ze bij de baan. Voor de minder geoefende schaatsers zijn er bobbies.

Meer info

Kerstbomen bij de scouting
12 | 12 | 2014 t/m 14 | 12 | 2014
Kerstbomen bij de scouting
Activiteit | Scouting Angelo Roncalli

Bent u op zoek naar een mooie kerstboom? Ook dit jaar verkoopt Scouting Angelo Roncalli weer blauwe en groene sparren in allerlei afmetingen.

Meer info

Heppie Kerstmarkt
13 | 12 | 2014
Heppie Kerstmarkt
Markt | Alberdingk Thijmlaan

Vol met kraampjes, hapjes en drankjes. Koop een lot van de sponsorloterij. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Heppie, een stichting die vakanties organiseert voor kinderen die het thuis niet zo gemakkelijk hebben. (14:00 - 20:00u.)

 

 

 

Meer info

CKE Kerstconcert
13 | 12 | 2014
CKE Kerstconcert
Muziek | Catharinakerk

Een jaarlijkse traditie in aanloop naar de feestdagen: het CKE Kerstconcert. De Catharinakerk is het sfeervolle podium voor verschillende presentaties van leerlingen en docenten van de muziekschool.

Meer info

Winter in Wasven
13 | 12 | 2014
Winter in Wasven
Markt | Wasvenboerderij

Een sfeervolle, verlichte kerstmarkt op het erf rondom de boerderij, waarbij wordt samen gewerkt met 't Oude Raadhuis: een gezellige mix van goede doelen en creatieve kramen.

Meer info

Kerstmarkt Trudoplein
13 | 12 | 2014 & 14 | 12 | 2014
Kerstmarkt Trudoplein
Markt | Trudoplein

Wandel het romantische theaterachtige geheel binnen op de leukste kerstmarkt van Eindhoven. Een kerstmarkt met een grote diversiteit aan chalets waar je nog leuke kerstcadeautjes kan kopen.

Meer info

Kerstmarkt Kastelenplein
13 | 12 | 2014 & 14 | 12 | 2014
Kerstmarkt Kastelenplein
Markt | Kastelenplein

Dit weekend is er een grote overdekte kerstmarkt in winkelcentrum Kastelenplein, inclusief kerstbomenverkoop. Ook de winkels zijn geopend: op zaterdag van 09:00 tot 21:00 uur en op zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Meer info

Kerst in Sesamstraat
14 | 12 | 2014
Kerst in Sesamstraat
Jeugd | Parktheater

Beleef de mooiste avonturen met Sesamstraat Theater. Kerst brengt mensen bijeen, ook de bewoners van de beroemdste straat van de wereld. In het sfeervolle decor zingen de Sesamstraatbewoners samen met Doedoe kerstliedjes.

Meer info

J.S. Bach Weihnachtsoratorium
14 | 12 | 2014
J.S. Bach Weihnachtsoratorium
Muziek | Eikenburg

Kom in de kerstsfeer met de uitvoering van het Weihnachtsoratorium van J. S. Bach in de kapel van Eikenburg (15.00 uur). Het Gestels Vocaal Ensemble brengt dit concert voor het zevende jaar met professionele muzikanten en solisten.

Meer info

Kerstmarkt WestSide Stores
14 | 12 | 2014
Kerstmarkt WestSide Stores
Markt | Woensel

Van 14.00 tot 20.00 uur kun je er terecht bij de Woensel WestSide store om iets moois, leuks of bijzonders aan te schaffen voor de kerst.

Meer info

Jennifers Kerst
14 | 12 | 2014
Jennifers Kerst
Muziek | Grand Café Berlage

Kom in de kerststemming met een ouderwets gezellig kerstprogramma van No Place for Jennifer. Nederlands best bekende vrouwenkwintet zingt Engelse Carols, nostalgische evergreens, een traditioneel verhaal en ook de meerstemmig popliedjes.

Meer info

Winterse Markt in Acht
14 | 12 | 2014
Winterse Markt in Acht
Markt | Acht

Kom tussen 13:00 en 18:00 uur naar de kerstmarkt op het plein rondom de kiosk in Acht. Er staan kraampjes met diverse kerstartikelen, de Achtse drumfanfare verkoopt kerstbomen, de scouting steekt een kampvuur aan en er is een schaatbaan.

Meer info

Curling
16 | 12 | 2014
Curling
Activiteit | Markt

Tijdens de Open Eindhovense Curlingkampioenschappen strijden 13 teams om de felbegeerde EC-beker. De ijsbaan is deze avond vanaf 19:30u gesloten. Publiek is uiteraard welkom. Het IJsbaan Café is geopend.

Vaarwel 2014
17 | 12 | 2014
Vaarwel 2014
Cabaret | Parktheater

Wat is er mooier dan, aan het eind van het jaar, een pleister op de wond te plakken en een glas te drinken op de dingen die wél goed gingen?

meer info

Santa Run Eindhoven
18 | 12 | 2014
Santa Run Eindhoven
Activiteit | Centrum

Versierde straten, muziek langs de route, een DJ van Sky Radio en een lang lint van verklede Kerstmannen en Kerstvrouwen die door de straten van Eindhoven denderen. 18 december van 19:00-22:00u is de Santa Run Eindhoven.

Meer info

Orde van de dag Ouds&Nieuws 2 show 2014
18 | 12 | 2014
Orde van de dag Ouds&Nieuws 2 show 2014
Show | Parktheater

In december maakt de Orde van de Dag een speciale Ouds&Nieuws Show, een jaaroverzicht van de hoogtepunten uit alle edities van Orde van de Dag in 2014.

meer info

Show us your talent
19 | 12 | 2014
Show us your talent
Activiteit | Centrum

Stichting Lighttown Creations daagt talenten uit om met behulp van een microfoon, dansvloer en schildersezel hun gift te laten zien en horen door middel van een publieke talentenshow. Tussen 15:00-20:00u op het Catharinaplein, Wilhelminaplein en het 18 Septemberplein.

 

X-Mas Sing-Along
19 | 12 | 2014
X-Mas Sing-Along
Activiteit | Wim van Doorne Muziekkiosk

Een grote meezingavond met op het podium het indrukwekkende koor 4Tune Entertainment en een gelegenheidsorkest onder leiding van niemand minder dan Ad Maas.

Meer info

Kerstconcert 'Classic Christmas'
19 | 12 | 2014
Kerstconcert 'Classic Christmas'
Show | Ekkersrijt 6000 - 6034

Piano selectie centrum Van Hoorn organiseert een Kerstconcert. Een unieke mengeling van Jazz/soul/ en klassieke muziek. De piano wordt bespeeld door Reinoud Jongsma. Zang wordt verzorgd door Tanja Even. 

Meer info

De Warme Wintershow
19 | 12 | 2014 & 20 | 12 | 2014
De Warme Wintershow
Cabaret | Parktheater

Gelukkige mensen leven langer. En gezonder. Daarom bezorgt de Brabantse cabaretière Karin Bruers je de prettigste feestdagen ooit!

meer info

Kerstbomen bij de scouting
19 | 12 | 2014 t/m 21 | 12 | 2014
Kerstbomen bij de scouting
Activiteit | Scouting Angelo Roncalli

Bent u op zoek naar een mooie kerstboom? Ook dit jaar verkoopt Scouting Angelo Roncalli weer blauwe en groene sparren in allerlei afmetingen.

Meer info

Glamour Fashion Shows
20 | 12 | 2014
Glamour Fashion Shows
Show | Piazza Center

Modellen flaneren met de laatste feestmode van de Bijenkorf, C&A en de winkels van Piazza over de catwalk van de Glamour Fashion Shows. (13:00, 14:00, 15:00 en 16:00u) Tussen de shows door zorgen kerstkoren voor een sfeervolle ambiance.

Meer info

Familiekunstclub
20 | 12 | 2014
Familiekunstclub
Activiteit | Van Abbemuseum

Nadat je met je ouders een rondje hebt gelopen door het museum, ga je samen aan de slag met je eigen Kerstkunstwerk. Laat je fantasie de vrije loop en je zult ontdekken dat er ook in jou een echte kunstenaar schuilt! 

Meer info

Kids on Ice
21 | 12 | 2014
Kids on Ice
Show | Markt

Een dertigtal kinderen tussen 4 en 18 jaar geven vanaf 16:00u een speciale kerstshow met schitterende winterdansen en fantastische kostuums, helemaal in kerst-en wintersfeer.

Fabulous Facebook Fotoshoot
21 | 12 | 2014
Fabulous Facebook Fotoshoot
Activiteit | Piazza Center

Laat met behulp van een visagiste en styliste een professionale feestdagen foto maken. De foto’s komen op Facebook. Stem & win een professionele modellenworkshop, verzorgd door Sessibon. (Er loopt ook een modellenscout rond!) Vanaf 12:00u.

Urban Christmas Shows
21 | 12 | 2014
Urban Christmas Shows
Show | Piazza Center

De energie spat er vanaf tijdens de Urban Christmas Shows verzorgd door Dynamo. Denk hierbij aan dance battles, breakdance, freerunning en ‘on the spot’ poetry. (12.00 tot 17.00 uur)

Meer info

Wilhelminaplein Winterplein
21 | 12 | 2014
Wilhelminaplein Winterplein
Markt | Wilhelminaplein

Op deze laatste zondag voor de Kerst is het Wilhelminaplein Winterplein (13:00-18:00u). Een kerstmarkt in Anton Pieck achtige sfeer met cadeautjes, hapjes, drankjes, muziek, kerstbomen en gezellige vuurkorven. Ook zijn er workshops taartdecoreren en kandelaars maken voor de kinderen.

Stille Nacht
21 | 12 | 2014
Stille Nacht
Muziek | Effenaar

Laat je verrassen door een rijke mix van singer-songwriters, americana en indiepop, en kom mee op een onvergetelijke winterse trip in de Effenaar! Met o.a. Oscar and the Wolf, Finn Andrews en Kovacs.

Meer info

Ave Maria Concerten
21 | 12 | 2014
Ave Maria Concerten
Muziek | Catharinakerk

Met de 7de editie van de Ave Maria kerstconcerten brengen wij de Weense kerstsfeer naar Eindhoven onder de titel ” Christmas Dreams from Vienna”.

Meer Info

Feelgood Market
21 | 12 | 2014
Feelgood Market
Markt | Klokgebouw

Kom lekker snuffelen, kerstinkopen doen en genieten van de FeelGood Market. Deze maand de speciale kersteditie, geheel in kerstsfeer. Met knusse lichtjes, gluhwein, fijne muziek en warme, winterse gezelligheid!

 Meer Info

Kerst Boekenmarkt
21 | 12 | 2014 t/m 23 | 12 | 2014
Kerst Boekenmarkt
Activiteit | Sandton Eindhoven Centre

Books 4 Life draagt bij aan de kerstgedachte door het verkopen van gedoneerde boeken. Van de opbrengst gaat 90% naar goede doelen. Je vindt Books 4 Life met een grote collectie boeken in het Sandton Hotel.

Meer info

Internationaal Kerstwintercircus
21 | 12 | 2014 t/m 29 | 12 | 2014
Internationaal Kerstwintercircus
Circus | Parktheater

De Grote Zaal wordt weer
omgetoverd tot een piste waar spectaculaire acts van de crème de la crème uit de internationale circuswereld jong en oud een onvergetelijke voorstelling bezorgen.

meer info

Kerstprogramma in het Natlab
22 | 12 | 2013 t/m 05 | 01 | 2014
Kerstprogramma in het Natlab
Film | Kastanjelaan

In het Natlab zijn tijdens de kerstvakantie van 's ochtends tot 's avonds goede films te zien voor de hele familie. Extra leuk: op Tweede Kerstdag kunt u gezellig aanschuiven en gezamenlijk aan lange tafels genieten van een kerstdiner.

Meer info

Fakkeltocht
24 | 12 | 2014
Fakkeltocht
Activiteit | Wilhelminaplein

Elk jaar lopen duizenden mensen mee met de Fakkeltocht. Zij verzamelen zich tussen 18:00-19:00u op het Wilhelminaplein, waar de Fakkeltocht om 19:00u van start gaat.

Meer info 

Kerstbal
24 | 12 | 2014
Kerstbal
Muziek | Effenaar

Waan jezelf terug in de tijd met de meest geweldige hits uit de jaren 80 en 90. De Effenaar is gehuld in kerstversieringen met achter de draaitafels de mensen van We All Love 80’s & 90’s. 

Meer info

It’s Wintertime in Piazza Center
27 | 12 | 2014 t/m 28 | 12 | 2014
It’s Wintertime in Piazza Center
Activiteit | Piazza Center

Werk die kerstkilo's er af tijdens het Wintersport spektakel op zaterdag 27 en zondag 28 december op de eerste verdieping van Piazza Center! Kom gratis skiën, bobsleen of snowboarden op een van de simulatoren. (12.00 tot 17.00 uur)

Meer info

Kinderkunstclub
27 | 12 | 2014
Kinderkunstclub
Activiteit | Van Abbemuseum

Bij de Kinderkunstclub in het Van Abbemuseum ga je samen met andere kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud naar kunstwerken kijken. Als je bent uitgekeken ga je lekker zelf aan de slag met je eigen feestelijke kunstwerk.

Meer info

Schaatsnacht
27 | 12 | 2014
Schaatsnacht
Activiteit | IJssportcentrum

De Schaatsnacht van Eindhoven is 's werelds grootste tocht op kunstijs. Afstanden van 25 tot 200 kilometer. Voor de jeugd is er een 60 minuten of 15/30 minuten tocht. Met de aanwezige livemuziek en een dj hoeft het publiek naast de baan zich ook niet te vervelen.

Meer info

Oud & Nieuw Festival
31 | 12 | 2014
Oud & Nieuw Festival
Muziek | Effenaar

In de grote zaal is het weer Superstijl dat de nieuwjaarsklok slaat, de kleine zaal wordt omgetoverd tot Hillbilly Hooischuur en het café is opeens een vet broeierig subtropisch zwemparadijs met de vochtige naam ’t Natje.

Meer info

FIFHTEASE
31 | 12 | 2014
FIFHTEASE
Muziek | FIFTH NRE

Herleef oude tijden bij FIFTH|NRE. Op oudejaarsavond gaan ze even terug naar de jaren 50 met Liptease And The Backstreet Crackbangers.

Meer info

Nouveau Rave
31 | 12 | 2014
Nouveau Rave
Muziek | Klokgebouw

Met Mr. Polska, zijn muzikale vrienden en duizenden bezoekers knallend het nieuwe jaar in gaan in het Klokgebouw in Eindhoven. Ze zetten het Klokgebouw op zijn kop!

Meer info

Gold & New
31 | 12 | 2014
Gold & New
Muziek | The Hub

Een Biki-Classy New Year's Eve party. In samenwerking met de Hoogste Tijd worden twee area’s ingericht om 2015 stijlvol ​in ​te kunnen feesten. RamB gaat vanaf klokslag 00.00​u​ de goeie ​knallers ​erin gooien. Dat het een goud feestje gaat worden​,​ staat natuurlijk al vast.​

Meer info

Oud en Nieuw vier je Thuys
31 | 12 | 2014
Oud en Nieuw vier je Thuys
Muziek | Café Thuys

De pianisten van Crazy Piano’s bezorgen je een geweldige oudejaarsavond vol top live entertainment met piano, drums en zang. 

Meer info

R&B Sunday - New Year's Eve
31 | 12 | 2014
R&B Sunday - New Year's Eve
Muziek | Philips Stadion

Op 31 december 2014 luidt R&B Sunday samen met jullie 2015 in. 

Meer info

M2 Welcomes 2015
31 | 12 | 2014
M2 Welcomes 2015
Muziek | M2

M2 verwelkomt 2015 met hun beste house DJs. De bekende M2 beats samen met de M2 familie, dit wordt een avond om nooit te vergeten.

Meer info

Ensuite
31 | 12 | 2014
Ensuite "Deep Till Dawn"
Muziek | De Oude Rechtbank

De Oude Rechtbank, het Tuchthuis en hun 5 verschillende zalen worden omgetoverd tot een groot feest met de heerlijkste deephouse en techno. 

Meer info

Ton Smits Huis wenst u een fijne Kerst
11 | 11 | 2014 tm 04 | 01 | 2015
Ton Smits Huis wenst u een fijne Kerst
Expo | Ton Smits Huis

Neem een kijkje in het Ton Smits Huis en maak kennis met de vele Kerstcartoons. Er is ook een grappig fotobord voor het maken van originele kerstfoto's.

Meer info

Opening Primark
19 | 11 | 2013
Opening Primark
Winkelen | Hermanus Boexstraat

Zet het in je agenda: op dinsdag 19 november gaat de Primark in Eindhoven open. Rond 11.00 uur openen de deuren van het grootste filiaal van de Benelux.

Mieters Modieus Mijter Festival
30 | 11 | 2013
Mieters Modieus Mijter Festival
Workshop | Piazza Center

Mijters knutselen in Piazza Center onder begeleiding van Zwarte pieten. Tweede verdieping Piazza Center. Wie maakt de mooiste mijter samen met zwarte piet?

Parktheater: O'kom er eens kijken - Sinterklaas show
01 | 12 | 2013
Parktheater: O'kom er eens kijken - Sinterklaas show
Muziek | Elzentlaan

VOF de Kunst komt dit jaar met de langverwachte tweede Sinterklaas-cd, dus hoog tijd voor een nieuwe theatershow!

 

 

Meer info

Effenaar: Cowboy Billie Boem en Sinterklaas
01 | 12 | 2013
Effenaar: Cowboy Billie Boem en Sinterklaas
Muziek | Dommelstraat

Bart Pullens en Marcel Sophie zijn twee muzikanten die elkaar hebben ontmoet op de opleiding muziektherapie. Sinds 1996 samen en ondertussen bekend om het "Billie Boem-sausje" wat ze over hen kinderliedjes gieten.

 

 

 

Meer info

Muziekgebouw: De Pepernotenfabriek
01 | 12 | 2013
Muziekgebouw: De Pepernotenfabriek
Theater | Heuvel

Een geweldige show voor de hele familie. Kinderliedjes, maar geen kinderachtige liedjes, tillen het sinterklaasrepetoir naar een hoger niveau. Een spannend verhaal versterkt door goede muziek.
Meer info

Van Abbemuseum: Axeone Saxofoonkwartet
01 | 12 | 2013
Van Abbemuseum: Axeone Saxofoonkwartet "Mouvement"
Muziek | Beelderdijklaan

Mouvement is een 60 minuten durende voorstelling rondom het thema van de stad met deze bewegingen, maar plaatst deze ook in het grotere geheel van veranderingsprocessen in de maatschappij.

 

 

 

Meer info

Koopzondag
01 | 12 | 2013
Koopzondag
Winkelen | Centrum

Koopzondag in de stad.

Sinterklaasfeest Eindhoven
04 | 12 | 2013
Sinterklaasfeest Eindhoven
Show | Beursgebouw

Sinterklaas komt naar het Beursgebouw met o.a. zijn Hoofdpiet, Danspieten, DJ Piet, héél veel Strooipieten en als speciale gasten de Gebroeders Ko. Mis dit Sinterklaas Meezingfeest niet.

 

 

 

Meer info

Extra koopavond: Sinterklaas
04 | 12 | 2013
Extra koopavond: Sinterklaas
Winkelen | Centrum

Voor de feestdagen zijn een aantal extra koopavonden in gepland, handig voor last-minute cadeautjes.

Kerstmarkt 2013
06 | 12 | 2013 t/m 08 | 12 | 2013
Kerstmarkt 2013
Markt | Beursgebouw

Indoor genieten onder een zee van kerstlampjes, tussen huizenhoge, prachtig versierde kerstbomen, opgeluisterd door stemmige kerstkoren, nippend van een glaasje glühwein. En dat terwijl je rondstuint tussen het vele kerstkoopwaar.

Meer info

 

Piazza Podium
07 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Het programma loopt van 12 tot 5 s'middags met optredens van Musical RENT TU/e, Martina Muzi, Baer Traa solo, DJ Rubi K, Gosi en Mariachi Eindhoven.


Meer info

Koopzondag
08 | 12 | 2013
Koopzondag
Winkelen | Centrum

Koopzondag in de stad.

Piet Hein Eek: Afslag Eindhoven - Reis naar het einde van de nacht
08 | 12 | 2013 t/m 30 | 12 | 2013
Piet Hein Eek: Afslag Eindhoven - Reis naar het einde van de nacht
Show | Halvemaanstraat

Een theatrale vertelling over oorlog,
vrij naar het eerste deel van het beruchte boek van Louis-Ferdinand Céline.

 

 

 

Meer info

Piazza Podium
08 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Het programma loopt van 14:00 - 17:00 s'middags met een optreden van Carrousel LaFête 040, met DJ STVN & DJ Peter.
Meer info

Parktheater: Einde oefening - Oudejaarsconference
11 | 12 | 2013 t/m 13 | 12 | 2013
Parktheater: Einde oefening - Oudejaarsconference
Show | Elzentlaan

Theo Maassen zet zijn tanden in zijn allereerste oudejaarsconference. Twaalf maanden, 52 weken, 365 dagen, teruggebracht tot 70 zenuwslopende minuten. Zijn shows zijn altijd kritisch, grof en vooral vermakelijk.

 

 

Meer info

Opening ijsbaan
13 | 12 | 2013
Opening ijsbaan
Activiteit | De Markt

De ijsbaan is 13 december open tussen 15:00u - 18:30u en 20:30u - 23:00. Van 19:00u - 20:00u vindt de officiële opening plaats door het synchroonschaatsteam van FAN (Figure skating Academy Netherlands). 

IJSTIJD! IJsbaan
13 | 12 | 2013 t/m 05 | 01 | 2014
IJSTIJD! IJsbaan
Activiteit | De Markt

Of je nu wilt oefenen voor Sterren Dansen op het IJs, het WK schaatsen of gewoon zin hebt in een gezellig dagje uit. Ongeacht het weer, vorst of dooi, van 13 december tot en met 5 januari is de ijsbaan op het Markt geopend.

Meer info

Piazza Podium
13 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Tijdens koude avonduren danst TipoTango enkele warmbloedige tango’s op het Piazzapodium. Je kunt genieten van Argentijnse Tango, melancholieke tangowals, pittige tangomilonga, vrolijke milonga en knettergekke neotango.

Meer info

Nostalgische Kerstmarkt Eindhoven
13 | 12 | 2013 t/m 15 | 12 | 2013
Nostalgische Kerstmarkt Eindhoven
Markt | Trudoplein

Net aan de rand van het centrum is een origineel nostalgische Kerstdorp opgezet; compleet met houten huisjes en Kerstman. Slenter langs de gezellige houten kersthuisjes, heb je nog kerstinkopen of ideeën nodig dan krijg je hier de gelegenheid deze te vinden.

Muziekgebouw: Op weg naar het nieuwjaarsconcert!
13 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Op weg naar het nieuwjaarsconcert!
Muziek | Heuvel

Tijdens dit familieconcert wordt het werk van 6 jonge componisten uitgevoerd en tot slot wordt de winnaar gekozen die door mag naar het tv-optreden op Nieuwjaarsdag.

 

 

 

Meer info

Glamour December Fashionshow
14 | 12 | 2013
Glamour December Fashionshow
Show | Piazza Center

Op 14 december zal er in het Piazza Center een Glamour December Fashionshow te zien zijn. Meer info volgt zo snel mogelijk.
Meer info

Piazza Podium
14 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Waar kun je de mooiste feestkleding shoppen? En wat zijn de trends deze feestdagen? Van 13:00 - 16:00u zijn er Glamour Fashion Shows op het Piazza Podium.

Meer info

Curlingavond
15 | 12 | 2013
Curlingavond
Activiteit | De Markt

In verband met de speciale curlingavond is de ijsbaan gesloten van 19:30u t/m het einde van de avond. Wil je meedoen met het curlingtoernooi? Vul dan het contactformulier op deze site in. Aanmoedigers zijn ook welkom.

Wilhelminaplein Winterplein
15 | 12 | 2013
Wilhelminaplein Winterplein
Markt | Wilhelminaplein

Kraampjes met kadootjes, hapjes en drankjes, de Kerstman en stemmige live muziek. De kinderen kunnen de grote kerstboom aankleden voor het goede doel Speelkr8. Giant Tiger Hooch speelt 's avonds binnen in Cafe Wilhelmina. Van 13:00u - 18:00u.

 

 

 

Meer info

Koopzondag
15 | 12 | 2013
Koopzondag
Winkelen | Centrum

Koopzondag in de stad.

Piazza Podium
15 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Deze zondag is er tussen 13:00-17:00u onder andere een optreden van het kerstwintercircus en Muziekkompas-leerlingen.

Meer info

Inpakhuisjes
15 | 12 | 2013
Inpakhuisjes
Winkelen | Piazza Center

Alles bij elkaar geshopt? Laat je cadeautjes dan mooi inpakken bij het gratis inpakhuisje!

Virtuoos Vuurwerk
15 | 12 | 2013
Virtuoos Vuurwerk
Muziek | Heuvel

Simone Lamsma, die door Jaap van Zweden als het grootste viooltalent van Nederland wordt gezien, komt naar het muziekgebouw in Eindhoven met Virtuoos vuurwerk van Saint-Saëns. 

 

 

Meer info

Effenaar: Festival Stille Nacht
15 | 12 | 2013
Effenaar: Festival Stille Nacht
Muziek | Dommelstraat

Intieme en gezellige shows in een (pre-)kerstsfeer. Met onder andere een exclusief solo-optreden van Tim Knol. "Nog nooit hoorde je zoveel fijne indie, singer-songwriters en rootsmuziek op één avond"
Meer info

Pink Pepper Kerstworkshop - Kerstboom decoreren
15 | 12 | 2013
Pink Pepper Kerstworkshop - Kerstboom decoreren
Workshop | Grote Berg

Bij Pink Pepper kun je kerstboom decoreren (tafelmodel, 30 cm). De workshop bedraagt € 25,00 p.p. en is inclusief alle materialen, gezellige ruimte in kerstsfeer, begeleiding, koffie/thee en lekkers. 13.30-15.30u.

Meer info

Pink Pepper Kerstworkshop - kerstbonbons maken
15 | 12 | 2013
Pink Pepper Kerstworkshop - kerstbonbons maken
Workshop | Grote Berg

Bij Pink Pepper kun je kerstbonbons maken. De workshop bedraagt € 25,00 p.p. en is inclusief alle materialen, gezellige ruimte in kerstsfeer, begeleiding, koffie/thee en lekkers. 14.00-16.00u.

Meer info

Muziekgebouw: Het kerstverhaal van Schütz
16 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Het kerstverhaal van Schütz
Muziek | Catharinakerk

Schütz’ Weihnachtshistorie is het kerstverhaal op muziek, compleet met herders, engelen en koningen.  Met zijn opzet waarbij hij een groot ensemble en elementen uit de opera gebruikt, wijst hij vooruit naar Bachs Weihnachts-Oratorium.
Meer info

IJsbaan - ERU Prestige Icehockey Tour
17 | 12 | 2013
IJsbaan - ERU Prestige Icehockey Tour
Activiteit | De Markt

Nationale ijshockeytoppers geven tussen 13:00u en 15:00u een spectaculaire show weg, gevolgd door een clinic. Zowel jong als oud kan kennismaken met deze stoere sport en het opnemen tegen echte professionals. De inschrijving start binnenkort.

Piazza Podium
20 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Deze vrijdag is er onder andere een optreden van het kerstwintercircus en later op de avond zingen 4 singer-songwriters PUURliedjes.


Meer info

Synchroon Schaatsen - Duke Town Angels
20 | 12 | 2013
Synchroon Schaatsen - Duke Town Angels
Activiteit | De Markt

Laat je verwonderen bij de ijsbaan. Op 20 december van 19:00u - 19:30u geven de Duke Town Angels uit Den Bosch een synchroonschaatsshow weg. De ijsbaan is daarom gesloten tussen 18:30u - 20:00u.

Parktheater: Ontgrendel! - Oudejaarsconference
20 | 12 | 2013
Parktheater: Ontgrendel! - Oudejaarsconference
Show | Elzentlaan

Marcel Stevens gaat het met u hebben over de gebeurtenissen van afgelopen jaar, met alleen de ondersteuning van sociale media op zijn mobieltje.

 

 

 

Meer info

Muziekgebouw: Dianne Reeves - Christmas time is here
20 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Dianne Reeves - Christmas time is here
Muziek | Heuvel

De Amerikaanse Dianne Reeves brengt het Muziekgebouw in een ‘jazzy’ kerststemming met haar fantastische stem die alles aankan. Enige concert in Nederland!

 

 

 

Meer info

Het Grote Kerstkoren Festival
21 | 12 | 2013
Het Grote Kerstkoren Festival
Muziek | Centrum

Van 12 tot 17 uur zorgen 20 koren en kapellen met in totaal wel 400 entertainers voor een muzikale happening op diverse plaatsen. Ze vermaken de bezoekers van het centrum met sfeervolle kerstmuziek. In Piazza Center en diverse andere locaties in de binnenstad.

 

Pink Pepper Kerstworkshop - Kerstboom decoreren
21 | 12 | 2013
Pink Pepper Kerstworkshop - Kerstboom decoreren
Workshop | Grote Berg

Bij Pink Pepper kun je kerstboom decoreren (tafelmodel, 30 cm). De workshop bedraagt € 25,00 p.p. en is inclusief alle materialen, gezellige ruimte in kerstsfeer, begeleiding, koffie/thee en lekkers. 10.00-12.00u.

Meer info

Pink Pepper Kerstworkshop - kerstdecoratie maken
21 | 12 | 2013
Pink Pepper Kerstworkshop - kerstdecoratie maken
Workshop | Grote Berg

Bij Pink Pepper kun je kerstdecoratie maken. De workshop bedraagt € 25,00 p.p. en is inclusief alle materialen, gezellige ruimte in kerstsfeer, begeleiding, koffie/thee en lekkers. 10.00-12.00u.

Meer info

 Dynamo: Kiss My Kerst
22 | 12 | 2013
Dynamo: Kiss My Kerst
Activiteit | De Markt

Dynamo zamelt geld in voor de Eindhovense Voedselbank op en bij de ijsbaan. Muzikanten spelen sfeervolle akoestische muziek. Er zijn kramen met handgemaakte sieraden, shirtjes en knutselgerei. Kinderen kunnen kaarsen maken en kerstmutsen versieren.

Meer info

Koopzondag
22 | 12 | 2013
Koopzondag
Winkelen | Centrum

Koopzondag in de stad.

Piazza Podium
22 | 12 | 2013
Piazza Podium
Show | Piazza Center

Het Piazza Podium geeft een extra sfeervolle shopbeleving. Het programma loopt van 12 tot 17uur met optredens van Ruud Post en Duo Ernix, comedy van Fabian Fransiscus en Raymon Hofkens, en wordt afgesloten met een voorstelling van Tipo Tango.


Meer info

Inpakhuisjes
22 | 12 | 2013
Inpakhuisjes
Winkelen | Piazza Center

Alles bij elkaar geshopt? Laat je cadeautjes dan mooi inpakken bij het gratis inpakhuisje!

Kerstmarkt voor mens en dier
22 | 12 | 2013
Kerstmarkt voor mens en dier
Markt | Edisonstraat

Op 22 december organiseren de winkeliers in Woensel-West een bijzondere Kerstmarkt, speciaal gericht op dieren. Maak kennis met wellness voor honden, een trimmer voor katten en konijnen en advies voor een reis naar Frankrijk met uw hond.

Meer info

Parktheater: Het Kerstverhaal van Kleine Ezel
22 | 12 | 2013
Parktheater: Het Kerstverhaal van Kleine Ezel
Musical | Elzentlaan

Deze kindermusical vertelt het verhaal over Kleine Ezel die bij zijn vriendje Jakkie wil gaan wonen vanwege de grote kerstboom die ze hebben. Dit kan helaas niet, maar logeren natuurlijk wel.

 

 

 

Meer info

Muziekgebouw: Kerstblues door Barrelhouse
23 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Kerstblues door Barrelhouse
Muziek | Heuvel

Swingender kan de Kerst niet beginnen, dan met één van de beste live bluesbands van Nederland.
Meer info

Piet Hein Eek: Kamagurka - Sprook
23 | 12 | 2013
Piet Hein Eek: Kamagurka - Sprook
Show | Halvemaanstraat

In Kamagurka's show word je meegenomen in zijn fantasie. Droom en realiteit lopen hier dwars door elkaar. Tijdens zijn show zul je zien dat surrealisme zijn sterkte is.

 

 

 

Meer info

Extra koopavond: Kerstmis
23 | 12 | 2013
Extra koopavond: Kerstmis
Winkelen | Centrum

Voor de feestdagen zijn een aantal extra koopavonden in gepland, handig voor last-minute cadeautjes.

Muziekgebouw: Weihnachtsoratorium
23 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Weihnachtsoratorium
Muziek | Heuvel

Onder leiding van Jan Willem de Vriend brengt Combattimento Consort spektakel in de donkere dagen voor Kerst. Het Nederlands Kamerkoor zorgt voor het vocale vuurwerk tijdens het Weihnachts-Oratorium, een van de meest gewaardeerde werken van Bach.Meer info

Effenaar: Kerstbal
24 | 12 | 2013
Effenaar: Kerstbal
Muziek | Dommelstraat

Dit jaar is er weer het Kerstbal in de Effenaar, maar wel met een grote make-over. Het Neon Glitter Bal zal er niet meer zijn. Wel is er nog volop muziek waar je van kan genieten. Verschillende muziekstijlen in de zalen van de Effenaar geeft voor ieder wat wils.

 

 

Meer info

Muziekgebouw: Warme Handen, Koude Voeten
26 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Warme Handen, Koude Voeten
Muziek | Heuvel

Dirk Scheele zingt onder de kerstboom prachtige decemberliedjes over Kerstmis, de winter, verkouden worden en warme handen en koude voeten.

 

 

 

Meer info

Effenaar: Atmoz Classics
26 | 12 | 2013
Effenaar: Atmoz Classics
Muziek | Dommelstraat

Atmoz classics komt na het succes van vorig jaar met een kerstedite op 26 december. Dit gezellige dancefeest met artiesten als Pat Krimson en Gert Rovers, biedt spannende dance acts en opvallende decors.
Meer info

Muziekgebouw: Don Kosakenchor
26 | 12 | 2013
Muziekgebouw: Don Kosakenchor
Muziek | Heuvel

Het wereldberoemde Russische koor onder leiding van de Nederlandse dirigent Marcel Verhoeff komt deze kerst naar Eindhoven! Een schitterend concert in de beste Russische traditie.

 

 

Meer Info

After Christmas SALE
27 | 12 | 2013
After Christmas SALE
Winkelen | Centrum

After Christmas SALE in het Piazza center.

 KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor
27 | 12 | 2013
KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor
Activiteit | De Markt

De gehele dag geeft Barbara de Loor clinics waar jij je voor op kunt geven. Klik op 'meer info' om je in te schrijven. Vanwege de clinic is de ijsbaan pas om 16:30u open voor vrij schaatsen.

Meer info

Koopzondag
29 | 12 | 2013
Koopzondag
Winkelen | Centrum

Koopzondag in de stad.

Oudjaarsavond ijsbaan gesloten
31 | 12 | 2013
Oudjaarsavond ijsbaan gesloten
Activiteit | De Markt

Op Oudjaarsavond is de ijsbaan gesloten vanaf 18:00u. Op 1 januari is de ijsbaan gewoon open van 11:00u - 23:00u.

World of Energy
31 | 12 | 2013
World of Energy
Feest | Beursgebouw

World of Energy is een nieuwjaarsfeest waar een aantal grote artiesten aanwezig zullen zijn zoals; Bakermat, La Fuente, Erick E en nog veel meer.

 

 

 

 

Meer info

Oud & Nieuw Festival
31 | 12 | 2013
Oud & Nieuw Festival
Feest | Effenaar

Het allerlaatste knalfeest van 2013 met Superstijl, Tiki Town en de Funky Friettent!

Meer info

OUD en NIEUW @ TAC
31 | 12 | 2013
OUD en NIEUW @ TAC
Feest | TAC

Een goed begin is het halve werk. Bij TAC wordt echter zeker geen half werk geleverd om het nieuwe jaar voortvarend van start te laten gaan. Eindhovens Finest DJ’s zorgen er met hun platenkeuze voor dat er de hele nacht door geknald wordt.

Meer info

Club Vrijdag – NY14: The future is yours
31 | 12 | 2013
Club Vrijdag – NY14: The future is yours
Feest | Evoluon

Met hapjes en drankjes, live muziek, een goede sfeer en gezelligheid luid je op een verrassende manier het nieuwe jaar in. Club Vrijdag tovert wisselende ruimtes om tot stijlvolle feestlocaties. Tijdens NY14 is het Evoluon aan de beurt.


Meer info

La Fête 040 presents: New York's Eve
31 | 12 | 2013
La Fête 040 presents: New York's Eve
Feest | Stratumseind

Tijdens New York's Eve wordt de Oude Rechtbank omgetoverd tot the Big Apple en beleef jij de jaarwisseling in een wereldstad. Door heerlijke gerechtjes en de warme sound van de Loungistics DJ's, ben je klaar voor een geweldige oudjaarsnacht.


Meer info

Masquerade
31 | 12 | 2013
Masquerade
Feest | Aquabest

Met diverse dj’s en om middernacht een live optreden, in combinatie met een knallende vuurwerkshow en een sprankelende toast, wordt het nieuwe jaar, aan het water van Aquabest, op onvergetelijke manier ingeluid.

Meer info

Zodiak Commune – Oud op Nieuw
01 | 01 | 2014
Zodiak Commune – Oud op Nieuw
Feest | Lijmbeekstraat

Zodra je je laatste oliebol hebt weggespoeld met champagne en je buren de beste wensen hebt gebracht, opent Zodiak Commune om 01:00u de deur van Club Fifties om samen met jou tot 05.30u het nieuwe jaar te verwelkomen.Meer info

Parktheater: Spuitsneeuw
03 | 01 | 2014
Parktheater: Spuitsneeuw
Show | Elzentlaan

Laat uw ballen lekker thuis in de boom hangen en vier het feest der feesten nog eens met Alex Klaasen en zijn showbizzcollega’s Tina de Bruin en Rop Verheijen. Een heerlijk show die net over de top is.

 

 

 

Meer info

Apres Ice Party 2014
03 | 01 | 2014
Apres Ice Party 2014
Activiteit | De Markt

Met non stop ice party muziek van 20.00 t/m 23.00 uur. Dress code: Leder hosen/apres SCHAATSkleding. Kosten: 11 Euro: inclusief 3 consumpties, entree tot de ijsbaan en schaatsen. (Dit aanbod is niet verplicht, normale prijs ijsbaan is 5 euro.) Kaartverkoop in ijsbaancafe.

 

 

Designhuis: De Gezonde Mens
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
Designhuis: De Gezonde Mens
Tentoonstelling | Stadhuisplein

Een tentoonstelling over gezondheid als ontwerpdomein. Curator Sabine Wildevuur toont hoe technologie, innovatie en ontwerp de zorgsector in de loop van de geschiedenis hebben beïnvloed, en welke mogelijkheden zich nu en in de toekomst aandienen.

 

 

Meer info

Philips museum
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
Philips museum
Museum | Emmasingel

In het Philips museum krijgt u een fascinerend beeld van de wijze waarop het bedrijf zich van een kleine gloeilampen- fabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern heeft ontwikkeld.

 

 

 

Meer info

 

DAF museum
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
DAF museum
Museum | Tongelresestraat

Kom van alles te weten over DAF tijdens een bezoek aan het DAF museum. Leer over bijzondere voertuigen, de historie en uiteraard de vrachtwagens.

 

 

 

Meer info

Inkijkmuseum
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
Inkijkmuseum
Museum | Dommelstraat

Het enige museum dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week te bezoeken is.

 

 

 

Meer Info

Ontdekfabriek
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
Ontdekfabriek
Museum | Torenallee

In de Ontdekfabriek gaan kinderen oude apparaten uit elkaar schroeven en daar nieuwe uitvindingen van bouwen. Daarnaast kunnen ze bruggen bouwen, zijn er simulators en andere leuke activiteiten waar een kind de uitivinder in zichzelf naar boven kan halen.

 

 

Meer info

TipoTango
16 | 11 | 2013 t/m 06 | 01 | 2014
TipoTango
Dans | Kanaalstraat

Voetjes gaan van de vloer bij TipoTango. Hier zijn allerlei workshops en cursussen voor de Argentijnse tango te volgen.

 

 

 

Meer info

Freeezingly Fun
16 | 11 | 2013 t/m 05 | 01 | 2014
Freeezingly Fun
Activiteit | Genneper Parken

Leef je uit bij IJssportcentrum Eindhoven! Kom bijvoorbeeld ijsvoetballen, ijshockeyen, familieschaatsen, dansen bij Disco on Ice, ijsstokschieten of bezoek één van de leuke evenementen en wedstrijden.

 

 

Meer info

MEt deze top tien,

heb je de fijnste winkels gezien


 

Eindhoven staat niet voor niets bekend om zijn goede binnenstad. Vooral tijdens de decembermaand kun je sfeervol winkelen en heerlijk ontspannen in de gezellige kroegen en restaurants. Er zijn bijvoorbeeld prachtige FFF Feestelijke etalages die zeker een bezoekje waard zijn. Verder geeft Fijne Feestdagen Festival je een hoop tips, zodat je precies weet waar je zijn moet. Dus ben je op zoek naar het ideale cadeautje, de perfecte kerstjurk of prachtige versiering voor je huis? Bekijk onze top tien tips. 

MEt deze top tien,

heb je de fijnste winkels gezien


 

Eindhoven Brandstore / VVV
Eindhoven Brandstore / VVV
Top 10 Cadeauwinkels

Naast toeristische informatie en Eindhoven merchandise kunt u hier ook terecht voor een uitgebreide keuze aan cadeaubonnen. Hierbij kunt u denken aan de VVV Cadeaubon, de Bongo-bon en de allerleukste Eindhoven gadgets natuurlijk.

 

Meer info

Deense Kroon
Deense Kroon
Top 10 Cadeauwinkels

Een Scandinavische concept store met een unieke collectie sieraden, accessoires, kleding, woonaccessoires, meubels, kleding en meer.

Meer info

WAAR
WAAR
Top 10 Cadeauwinkels

Cadeauwinkel voor bijzondere duurzame producten, woonaccessoires, sieraden, food en boeken.

 

 

 

Meer info

De Fontein
De Fontein
Top 10 Cadeauwinkels

Van oorbel tot eettafel, producten met een verhaal! Veelzijdig, avontuurlijk en een beetje eigenwijs.

 

 

 

Meer info

Wereld Winkel
Wereld Winkel
Top 10 Cadeauwinkels

Elk product is met zorg en volgens eerlijke handelscriteria ingekocht. Door de handel met Wereldwinkels verdienen de makers van deze producten een geregeld inkomen. En krijgen zij ondersteuning bij het ontwikkelen van hun bedrijf.

 

 

Meer info

Kartonwinkel
Kartonwinkel
Top 10 Cadeauwinkels

De Kartonwinkel biedt allerlei consumenten producten gemaakt van karton. Er zit een grote diversiteit in het assortiment. Of je nu een spaarpot zoekt of een meubelstuk, hier vind je altijd wat leuks.

 

 

Meer info

Slow living
Slow living
Top 10 Cadeauwinkels

Bij Slow Living vinden we sieraden, woondecoraties en exclusieve cadeaus in een romantische stijl. Denk hierbij aan Engelse en Franse romantiek, Jugendstil en Victoriaanse stijl.

 

 

 

Meer info

Dream & Living
Dream & Living
Top 10 Cadeauwinkels

Een breed assortiment met mooie woonaccessoires en bedtextiel.

 

 

 

Meer info

Twinkelbel
Twinkelbel
Top 10 Cadeauwinkels

Een van de kleurrijke speciaalzaken die het quartier latin van Eindhoven zo bruisend maken. Neem hier een kijkje voor de unieke handgeschilderde keramiek, de mooie selectie kaarsen en andere kadoartikelen die een eigen karakter met zich meedragen.

 

 

Meer info

't Snabbeltje
't Snabbeltje
Top 10 Cadeauwinkels

De feestwinkel van Eindhoven.

 

 

 

Meer info

MET DEZE TOP TIEN,
HEB JE DE FIJNSTE WINKELS GEZIEN


 

Jannissima Concept Store
Jannissima Concept Store
Top 10 Designwinkels

mix van fai fashion, eco bags, sustainable design. Tijdloos met een eigentijds tintje voor de karaktervolle vrouw.
Meer info

Yksi
Yksi
Top 10 Designwinkels

Uitgebalanceerde collectie design meubels en accesoires van Nederlandse makelij. 

Meer info

De winkel van Piet Hein Eek
De winkel van Piet Hein Eek
Top 10 Designwinkels

Piet Hein Eek´s werkplaats, atelier, restaurant en winkel. Wist je dat je in hun giftshop betaalbare en niet-alledaagse cadeau's kunt kopen?!Meer info

Doortje
Doortje
Top 10 Designwinkels

Dé vintage winkel van Eindhoven. Design van de jaren 60 tot aan de jaren 90, voor zowel vrouwen als mannen.
Meer info

YOU ARE HERE
YOU ARE HERE
Top 10 Designwinkels

Presenteert nieuw talent en grote namen. Een spannende internationale mix van mode, design en kunst in een frisse context. 
Meer info

Out of the Blue Concept Store
Out of the Blue Concept Store
Top 10 Designwinkels

Industrieel, maar gezellig, warm en ruim. De combinatie van fashion, design en kunst maakt deze winkel een aangename en inspirerende plek om te bezoeken.


Meer info

Design Daily's
Design Daily's
Top 10 Designwinkels

De uitgebreide collectie grappige gadgets en coole cadeaus van Design Daily's is zéker niet alledaags. Je vindt er o.a. merken als Kartell en Alessi.

Meer info

Machinekamer
Machinekamer
Top 10 Designwinkels

Designkleding van MLY, Lois en 4FunkyFlavours.

Meer info

Onigiri
Onigiri
Top 10 Designwinkels

Onigiri is art on T-shirts and other cool stuff. We have our own line of dutch designed T-shirts by up and coming artists and designers and a selection of the coolest stuff on earth. If it has an awesome design, we'll carry it.


Meer info

Urban Shopper
Urban Shopper
Top 10 Designwinkels

Dit is dé plek voor shoppers! Kleinschalige initiatieven, vernieuwende concepten en uitdagende combinaties op het gebied van fashion, (eco) design, re-used, vintage, interior en (urban)art krijgen hier de ruimte.


Meer info

Charlotte monostore Eindhoven
Charlotte monostore Eindhoven
Top 10 Designwinkels

Vooruit nog eentje extra dan. Met de sieraden van Charlotte kun je je eigen juweel samenstellen, en veranderen.

Meer info

MET DEZE TOP TIEN,
HEB JE DE FIJNSTE WINKELS GEZIEN


 

De Toverspiegel
De Toverspiegel
Top 10 Kinderwinkels

Hippe collectie kinderkleding. Ook speelgoed, knuffels, sieraden en tassen.

 

 

 

Meer info

De Vlinder Houten Speelgoed
De Vlinder Houten Speelgoed
Top 10 Kinderwinkels

Ze hebben hier een uitgebreid assortiment goed speelgoed van 0 t/m 12 jaar. Daarnaast hebben ze ook nog kinderboeken.

 

 

 

Meer info

SOUL2SOULkidz
SOUL2SOULkidz
Top 10 Kinderwinkels

Een heerlijke winkel vol met hippe, 2e-hands en nieuwe kinderkleding voor kids van 0 tot 18 jaar en steeds een beetje meer dameskleding.

 

 

 

Meer info

De Sprookjeskamer
De Sprookjeskamer
Top 10 Kinderwinkels

Een winkel met kinderkleding, speelgoed en accessoires met als hoofdthema polkadots en sprookjes.

 

 

Meer info

Tien Tenen Kinderschoenen
Tien Tenen Kinderschoenen
Top 10 Kinderwinkels

Een begrip in de kinderschoenen wereld als het gaat om exclusieve en modieuze kinderschoenen.

 

 

Meer info.

De Boekenberg
De Boekenberg
Top 10 Kinderwinkels

De kinderboekenwinkel waar zowel kinderboeken als prentbriefkaarten te verkrijgen zijn.

 

 

Meer info

Babyplezier
Babyplezier
Top 10 Kinderwinkels

De nieuwste babyartikelen.

 

 

 

Meer info

Toermalijn
Toermalijn
Top 10 Kinderwinkels

Een bijzondere winkel met bijzonder speelgoed.

 

 

 

Meer info

Jolie Spellen
Jolie Spellen
Top 10 Kinderwinkels

Specialist op het gebied van bordspellen. Kaartspellen, denkspellen, familiespellen u vindt het hier allemaal.

 

 

 

Meer info.

Urban Shopper
Urban Shopper
Top 10 Kinderwinkels

In de oude fabriekshal van gebouw Anton, is de plek voor shoppers! Kleinschalige initiatieven, vernieuwende concepten en uitdagende combinaties op het gebied van fashion, design, re-used, vintage, interior en (urban)art krijgen hier de ruimte.

 

 

Meer info

MET DEZE TOP TIEN,
HEB JE DE FIJNSTE WINKELS GEZIEN


 

Van Piere
Van Piere
Top 10 Boekenwinkels

De grootste algemene boekhandel van Eindhoven en omstreken. Ontdek het aanbod: van literatuur tot Engelstalige pockets en van design tot filosofie. 

 

 

Meer info

De Boekenberg
De Boekenberg
Top 10 Boekenwinkels

De kinderboekenwinkel waar zowel kinderboeken als prentbriefkaarten te verkrijgen zijn. Ook te vinden onder Top 10 Kinderwinkels.

 

 

 

Meer info

Books4Life
Books4Life
Top 10 Boekenwinkels

De plek voor tweedehands boeken van goede kwaliteit. Opbrengst gaat voor 90% naar een goed doel.

 

 

Meer info

Landschap Reisboekwinkel
Landschap Reisboekwinkel
Top 10 Boekenwinkels

Hier vindt u een groot aanbod reisgidsen, wandelgidsen, wegenkaarten, kalenders en nog veel meer.

 

 

 

Meer info

Boekhandel Spijkerman
Boekhandel Spijkerman
Top 10 Boekenwinkels

Boekpresentaties, lezingen en natuurlijk een breed aanbod van boeken.

 

 

Meer info

Eppo
Eppo
Top 10 Boekenwinkels

Eppo is een van de grotere stripspeciaalzaken in Nederland. 

 

 

Meer info

Toermalijn
Toermalijn
Top 10 Boekenwinkels

Speelgoedzaak waar ook kinderboeken te verkrijgen zijn. Zie ook Top 10 Kinderwinkels.

 

 

 

Meer info

De Bibliotheek Eindhoven
De Bibliotheek Eindhoven
Top 10 Boekenwinkels

De Bibliotheek Eindhoven ontwikkeld zich steeds meer en staat al lang niet meer alleen voor het uitlenen van boeken, tijdschriften, dvd’s. Door het aanbieden van werkplekken, Wifi, lezingen en workshops is er een prettige verblijfsplek gecreëerd.

 

 

Meer info

De Heremiet
De Heremiet
Top 10 Boekenwinkels

De spirituele boekenwinkel van Eindhoven.

 

 

Meer info

Doortje Vintage Fashion
Doortje Vintage Fashion
Top 10 Vintage winkels

De winkel is gevuld met allerlei unieke vintage items van een jaren 60 jurk tot een toffe jaren 90 zonnebril. Een collectie waarvan het hart van elke vintage dame harder gaat kloppen! Ook hebben ze een goed gevuld rekje met een collectie speciaal voor de man.Meer info

Books4life
Books4life
Top 10 Vintage winkels

Dé plek voor tweedehands boeken van goede kwaliteit. Opbrengst gaat voor 90% naar een goed doel. 

Meer info

Second Floor
Second Floor
Top 10 Vintage winkels

Het Eindhovense Second Floor is niet onder één noemer te vangen. Kledingzaak? Ja, ze hebben veel kleding. Tweedehands én nieuw. Vintage én modern. Second Floor verrast altijd en morgen hangt er weer iets anders!Meer info

INU4vintage
INU4vintage
Top 10 Vintage winkels

Gek op vintage kleding? Dan is inu4vintage de winkel voor jou. Inu4vintage is dé webshop en winkel voor vintage kleding, schoenen en accessoires. De collectie is uniek en divers, met liefde uitgezocht en ingekocht.
Meer info

Pantalone
Pantalone
Top 10 Vintage winkels

Je vindt hier vooral heel veel rokjes en jurken, vestjes en broeken en alles wat daar bij hoort. Vrouwelijkheid en het beste in iedereen naar voren halen is waar de focus van Pantalone ligt. 

 

 
Meer info

Kringloopwinkel Het Goed
Kringloopwinkel Het Goed
Top 10 Vintage winkels

Het Goed zamelt nog herbruikbare spullen in en verkoopt dit vervolgens voor een schappelijke prijs. Meubels, sieraden, kleding, vrijwel alles is te vinden bij Het Goed. Dit allemaal om huishoudelijk 'afval' te beperken en optimaal gebruik te maken van spullen.


Meer info

Terre des Hommes
Terre des Hommes
Top 10 Vintage winkels

Kinderhulporganisatie Terre des Hommes heeft een winkel met tweedehands spullen van goede kwaliteit. De opbrengst van de kringloopwinkel komt geheel ten goede aan projecten die kinderuitbuiting in ontwikkelingslanden tegengaan.
Meer info

Lady Lucy
Lady Lucy
Top 10 Vintage winkels

Bij Lady Lucy vind je een unieke mix van de mooiste handpicked items en de coolste nieuwe merken. Ook mannen kunnen er genoeg vinden onder de naam Mister Joe.
Meer info

Timeless
Timeless
Top 10 Vintage winkels

Timeless is een kleurrijke, sfeervolle woonwinkel met oude en nieuwe spullen afkomstig van over de hele wereld. Hier is het heerlijk rondneuzen tussen de ontelbare lampen, unieke meubels, sieraden en leuke kadootjes voor jong en oud.
Meer info

Urban Shopper
Urban Shopper
Top 10 Vintage winkels

De Urban Shopper is de plek voor shoppers! Kleinschalige initiatieven, vernieuwende concepten en uitdagende combinaties op het gebied van fashion, (eco) design, re-used, vintage, interior en (urban)art krijgen hier de ruimte.Meer info

Pinkie Patisserie
Pinkie Patisserie
Top 10 Lekkernijen

Vol van smaak, modern en een tikkeltje anders is wat je mag verwachten van Pinkie Patisserie. Creëren met hart en ziel, voor de smaakexplosie in je mond, zoete liefde!

 

 

 

Meer info

Bakkertje Bol
Bakkertje Bol
Top 10 Lekkernijen

Bakkertje Bol staat garant voor de beste kwaliteit, een assortiment aan heerlijke dagverse producten om mee te nemen voor thuis, op het werk, uit het vuistje of om op te eten in hun gezellige en knusse bakkerswinkel.

 

 

 

Meer info

Broodt
Broodt
Top 10 Lekkernijen

Biologisch brood op kleinschalige en traditionele wijze.

 

 

 

 

Meer info

Van Moll brouwerij
Van Moll brouwerij
Top 10 Lekkernijen

Een echt Eindhovens biertje vindt u hier.

 

 

 

Meer info

De Ouwe Taart
De Ouwe Taart
Top 10 Lekkernijen

Een zoete droom die uitkomt tegen een leuke prijs! Voor elke gelegenheid wat wils voor een leuke en mooie taart.

 

 

 

Meer info

Keekies
Keekies
Top 10 Lekkernijen

Een leuk en lekker taartje is altijd een feest! En weet je wat nog leuker is?
Zelf de lekkerste taartjes maken.

 

 

Meer info

Genneper Hoeve
Genneper Hoeve
Top 10 Lekkernijen

Hoe wordt het plakje kaas op je boterham eigenlijk gemaakt? Bij de kaasmakerij van de Genneper Hoeve kun je het allemaal meemaken!

 

 

 

Meer info

Philips Fruittuin
Philips Fruittuin
Top 10 Lekkernijen

Pannenkoekenhuis De Proeftuin heeft de lekkerste pannenkoeken waar u midden in de boomgaard van kan genieten.

 

 

 

More info

De Burger
De Burger
Top 10 Lekkernijen

Voor een echte burger liefhebber is dit dé plek om naar toe te gaan in Eindhoven.

 

 

 

 

Meer info

Bagels & Juice
Bagels & Juice
Top 10 Lekkernijen

Hier worden 22 verschillende sappen geserveerd. Het is mogelijk om hem helemaal samen te stellen zoals u zelf wil. Voor ieder wat wils dus.

 

 

 

More info

Fakkeltocht 24 december
Fakkeltocht 24 december
Locatie: Wilhelminaplein
Fijne Feestdagen Festival
Fijne Feestdagen Festival
Locatie: Binnenstad
Fijne Feestdagen Festival
Fijne Feestdagen Festival
Locatie: Binnenstad
Fijne Feestdagen Festival
Fijne Feestdagen Festival
Locatie: Binnenstad
Fijne Feestdagen Festival
Fijne Feestdagen Festival
Locatie: Binnenstad
Fijne Feestdagen Festival
Fijne Feestdagen Festival
Locatie: Binnenstad

achter de schermen


Organisatie

Fijne Feestdagen Festival wordt geïnitieerd door Eindhoven365, Gemeente Eindhoven en Stichting Ondernemers Eindhoven Centrum (SOEC).

Eindhoven365
Begijnenhof 4-6
Postbus 411
5600 AK Eindhoven
+31 40 707 40 40

Fotografie campagnebeeld Fijne Feestdagen Festival: Lisa Klappe